Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nationaldag i Nice 1976

Jag har under tre veckor hittills dagligen uppdaterat ett “album” på min Facebooksida med text och bilder från en tågluffning 1976. Alla inlägg är skrivna på dagen 40 år efter det hände och gårdagens inlägg handlade bl  a om Nice och nationaldagsfirandet där den 14 juli 1976 och bilden är från detta tillfälle. Vi åkte vidare från Nice denna dag, men efter några timmar på stranden kollade vi folkliv och karneval inne i centrum. När vi lämnade Nice på kvällen såg vi också de enorma fyrverkerierna som sköts upp vid den långa strandpromenaden.

På den tiden fanns det ingen risk för islamistiska terrordåd i Europa, men idag är det vardagsmat och över 80 döda igår i en sådan attack just längs strandpromenaden i Nice. Jag tror historiens dom kommer att bli mycket hård över de europeiska politiker som i decennier stått för en fullständigt ansvarslös invandringspolitik

Nationaldag i Nice den 14 juli 1976

Nationaldag i Nice den 14 juli 1976

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>