Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skräckexemplet Sverige

Igår var det Miljöpartiets dag i Almedalen och nya språkröret Isabella Lövin tycks ha drabbats hybris när hon bl a sa att “Sverige är ett land som världen avundas” och att “Sverige är en humanitär stormakt”. Jag vet inte i vilken bubbla hon lever, men hon tar helt säkert enbart del av den tillrättalagda verklighetsbild som svenska gammelmedier sprider. I verkligheten har ju Sverige i många år varit ett stort skämt i omvärlden och som exempel kan nämnas bilden till höger från norska Dagbladet där Sverige beskrivs som ett skräckexempel på misslyckad invandringspolitik. Det går att leta fram massor med liknande artiklar och inslag från andra länders medier på samma tema, t ex från världens största onlinetidning Daily Mail i England som haft en serie reportage om det svenska haveriet. Givetvis även det australiska TV-teamet som var i Stockholms förorter och blev attackerade av maskerade personer som svenska gammelmedier kallar “ungdomar”.

Skräckexemplet Sverige

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>