Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Spotta = “blåsa saliv”

Högsta Domstolen (HD) kom i torsdags med en tio sidor lång dom i ett ärende där en lärare gett en elev en örfil direkt efter att han spottat henne i ansiktet. Slutklämmen blev att eleven fick 5000 kronor i skadestånd för örfilen, vilket kan tyckas märkligt. En lärare ska alltså kunna tolerera att bli spottad i ansiktet utan att reagera?

Ännu märkligare är dock HD:s ordval när det gällde spottet i ansiktet. Där kom ännu ett mer politiskt korrekt nytt ord i form av “blåsa saliv” i stället för “spotta“. Varför inte även ett nytt “hittepåord” för “örfil“?

Spotta = "blåsa saliv"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>