Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Miljöpartiet rasar vidare…

Miljöpartiet - Dum Dummare 2

Miljöpartiet – Dum Dummare 2 med Gustav Fridolin och Åsa Romson

Aftonbladet presenterade i morse sin och Inizios opinionsmätning för juni och för första gången sedan dessa mätningar startade rasar Miljöpartiet under riksdagsspärren. Det är naturligtvis en följd av deras inre stridigheter med byte av språkrör och politiker med islamistkopplingar. En bidragande orsak är säkert också petningarna av de populära Carl Schlyter och Valter Mutt från viktiga positioner i Sveriges Riksdag.

Noterbart är också att Sverigedemokraterna nu åter börjat stiga och detta kommenteras med

“– Sverigedemokraterna verkar nu ha stabiliserat sig kring 18-19 procent. Det som utmärker dem är att de i princip inte har några osäkra väljare alls, säger Karin Nelsson.

Personligen tror jag snarare att det är stabilt kring 25 procent som senaste årets alla mätningar från mer pålitliga undersökningar som Sentio och YouGov visat. Håller dock helt med om att SD garanterat har de mest säkra väljarna överlag. Jag har mycket svårt att tro att någon som en gång bytt till SD skulle gå tillbaka till något av sjuklöverpartierna.

Aftonbladet: “Chocksiffror för MP i nya väljarbarometern – Hamnar under riksdagsspärren”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>