Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Trendbrott hos SVT?

Att  Jimmie Åkesson (SD) var i fullständig särklass i gårdagens partiledardebatt måste rimligen stått klart för alla som tittade och lyssnade. För första gången sedan Sverigedemokraternas inträde i rikspolitiken hade SVT en egen webbundersökning som resulterade i att 66 procent röstade för att Jimmie vann debatten. Ja, det gjorde han solklart, men kanske dock inte med riktigt så stor marginal mot några av de övriga. Det har funnits sådana omröstningar ibland tidigare också, men de brukar plockas ned rätt snabbt när resultatet inte blir “politiskt korrekt”. Detta är helt klart ett undantag och kanske ett trendbrott hos “oberoende och opolitiska” SVT?

Jimmie Åkesson överlägsen i partiledardebatten 2016-05-29

Jimmie Åkesson överlägsen i partiledardebatten 2016-05-29

Programmet fick även mycket kritik för att en av programledarna Anna Hedenmo ständigt visade sitt tidigare välkända hat mot Jimmie Åkesson och ofta, men särskilt ofta avbröt hans svar vid påhopp från andra partiledare, vilket bl a fick populäre TV4-profilen Marcus Oscarsson att direkt under sändningen utbrista på Facebook enligt nedan. Snart är det 10 000 av Marcus följare på Facebook som gillade den kommentaren, plus ett antal briljanta kommentarer från hans läsare med upp till 1 000 gillamarkeringar.

Marcus Oscarsson reagerar

Aftonbladet och Expressen hade samtidigt anlitat sina respektive opinionsinstitut via telefonintervjuer till hemnummer och privata mobiler. Det är HELT exceptionellt att BÅDA, med två helt olika frågor, fick som svar att Jimmie Åkesson var debattens vinnare!  T o m Lena Mellin på Aftonbladet utropade Jimmie Åkesson som debattvinnare och rekommenderade att sjuklöverns partiledare nu måste ändra taktik. Det hon menar är att sjuklöverpartierna bara skäller på varandra i sina olika konstellationer och sen kan Jimmie Åkesson lätt framstå som “domaren i mittenpartiet” som ibland ger stöd till Alliansen och ibland till regeringen med stödparti.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>