Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mehmet Kaplan (MP) avgick

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) valde själv att avgå idag efter avslöjandena om hans middagssällskap och tidigare vidriga djupt antisemitiska uttalanden om Israel, som är Mellanösterns enda demokrati. Han hade naturligtvis inte kunnat undgå att få sparken så jag gissar att detta är ett sätt för Miljöpartiet att klamra sig kvar i regeringen. Mehmet Kaplan har ju varit i blåsväder många gånger under åren, men har fram tills nu alltid behandlats med silkesvantar i gammelmedierna. Det skulle t ex vara intressant om någon nu började gräva lite i alla hans återkommande ytterst märkliga “tjänsteresor” till Turkiet sedan han blev bostadsminister och vilka han träffade där! Att han var en inkvoterad islamist har ju varit känt i alternativa medier i många, många år men nu blev det tydligen för mycket även för svenska gammelmedier.

4 comments to Mehmet Kaplan (MP) avgick

 • Fd K-a-bo

  Läs Ledarbloggen i ämnet.
  JW anser att man offrade Kaplan för att slippa närmare granskning av andra “objekt”
  Kanske JW har rätt?

 • Karlskronabloggen

  Precis, jag har läst Johan Westerholms korta inlägg och det är bara att hoppas att gammelmedierna fortsätter granskningen för en gångs skull. Annars kanske Nyheter Idag har något mer i bakfickan? Det var ju Chang som drog igång det hela, även om vissa gammelmedier säger sig ligga bakom dessa “avslöjanden” för de kan ju absolut inte erkänna att “alternativ media” var först på plan!

 • Per

  Det är alltså inte tillätet att kritisera Israels occupation.

 • Fd K-a-bo

  Text-TV idag var intressant.
  Påmorgonen skrevs at SUM, Sveriges Unga Muslimer var ledsna över att det nu inte längre fanns någon i regeringen som kunde bevaka muslimers rättigheter..
  Man ser alltså en muslim i ledande position som en grupprepresentant?
  Inte som någon för hela folket?
  Senare på dagen ändrades detta till:
  “Rashid Musa, ordförande för organisa-
  tionen Sveriges unga muslimer, ser
  Mehmet Kaplans avgång som en negativ
  signal till landets muslimer.

  -Det är att svenska muslimer inte har
  en plats i de politiska finrummen”

  säger han till Ekot i Sveriges Radio. “

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>