Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hur förklara “Pilimausan”?

Vi umgås regelbundet med flera andra familjer från Kina, eller som har anknytning till Kina på olika sätt. I fredags var vi hos en kinesisk familj som bor i Karlskrona och vi hade med oss ett antal olika lokala öl från de Karlskronabryggerier som dykt upp senaste åren. En av dessa var “Pilimausan” som produceras av Restaurang Skeppsgossen och i väntan på fler gäster försöker jag på bilden förklara etiketten som visar varvsarbetaren som går omkring och bär en bräda fram och tillbaka hela dagarna. Inte helt lätt, trots att jag här pratade med någon som pratar perfekt engelska. Drog givetvis den gamla klassikern
” – Hur många är det som jobbar på Karlskronavarvet?”
” – Hur många som jobbar vet jag inte, men det är 3000 anställda på varvet”
och jag tror alla så småningom förstod även efter senare översättningar till rikskinesiska.

“Pilimausan” är väl ingen höjdare enligt min personliga åsikt och inte värd det merpris som lokalproducerat öl betingar. Däremot tyckte både vi och våra kinesiska vänner att den mörka ölen “Klaura” var riktigt god. Återstår att prova “Neptun” och “Rosen Boom“, också från Restaurang Skeppsgossen vid ett annat tillfälle. Den tredje varianten vi provade i fredags var “Carlskrona Pilsner” från Carlskrona Bryggeri och den är helt OK, även om jag föredrar den mörka varianten.

För övrigt fantastiskt god mat med åtminstone ett tiotal olika kött- och grönsaksrätter och det fanns inte ens en chans i världen att nio personer skulle kunna äta upp ens hälften. Den stora skålen med ris påbörjades inte ens för den äter man bara sist i måltiden och kan tolkas om att man inte blivit mätt på den tidigare maten!

Hur förklarar man "Pilimausan"?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>