Arkiv

Bokbörsen

Ekeroth (SD) vs. Ygeman (S)

Idag var det många bra interpellationsdebatter i Sveriges Riksdag och en av dessa var Kent Ekeroth (SD) som interpellerade mot inrikesminister Anders Ygeman angående den katastrofala kvoteringen inom räddningstjänsten i Sverige, där kön och etnicitet nu har högre prioritet än fysisk och psykisk kompetens.

Hela klippet kommer nedan och det har helt klart väckt många reaktioner i sociala medier eftersom inrikesministern inte ens bemödar sig att bemöta ens ett enda av de faktiska exempel från verkligheten som Kent Ekeroth levererar i klippet. I stället refererar Anders Ygeman som ett mantra till en perifer och intetsägande “rapport” om hur bra det fungerar i Räddningstjänsten Syd och kallar Kents fakta för “anekdoter”.

Tillsammans med bilder på en hånleende Anders Ygeman (som tyvärr inte syns i klippet) har detta lett till att  han numera fått smeknamnet Anders Ynkeman i vissa alternativa och sociala medier!

Kent Ekeroth kommer för övrigt till Karlskrona i april för en föreläsning och jag återkommer med mer information kring detta inom kort eftersom jag vet att många är intresserade att lyssna! Förra gången Kent var i Karlskrona var i februari 2014 då det tyvärr blev en rätt kort föreläsning p g a tidsbrist, men förhoppningsvis blir det mer tid om en knapp månad!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>