Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ekeroth (SD) vs. Ygeman (S)

Idag var det många bra interpellationsdebatter i Sveriges Riksdag och en av dessa var Kent Ekeroth (SD) som interpellerade mot inrikesminister Anders Ygeman angående den katastrofala kvoteringen inom räddningstjänsten i Sverige, där kön och etnicitet nu har högre prioritet än fysisk och psykisk kompetens.

Hela klippet kommer nedan och det har helt klart väckt många reaktioner i sociala medier eftersom inrikesministern inte ens bemödar sig att bemöta ens ett enda av de faktiska exempel från verkligheten som Kent Ekeroth levererar i klippet. I stället refererar Anders Ygeman som ett mantra till en perifer och intetsägande “rapport” om hur bra det fungerar i Räddningstjänsten Syd och kallar Kents fakta för “anekdoter”.

Tillsammans med bilder på en hånleende Anders Ygeman (som tyvärr inte syns i klippet) har detta lett till att  han numera fått smeknamnet Anders Ynkeman i vissa alternativa och sociala medier!

Kent Ekeroth kommer för övrigt till Karlskrona i april för en föreläsning och jag återkommer med mer information kring detta inom kort eftersom jag vet att många är intresserade att lyssna! Förra gången Kent var i Karlskrona var i februari 2014 då det tyvärr blev en rätt kort föreläsning p g a tidsbrist, men förhoppningsvis blir det mer tid om en knapp månad!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>