Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Idag är det “Skottdagen”

Idag den 29 februari 2016 är det “Skottdagen” som bara inträffar var fjärde år. Det var ett populärt motiv på utländska vykort för drygt hundra år sedan och det finns tiotusentals sådana “Leap year postcards”. I Sverige var de inte lika vanliga på den tiden, men här ett senare svenskt exempel tecknat av Jac Edgren i form av “Fällan” från omkring 1950. Skottdagen var ju den enda dag i gamla tider där det var kvinnorna som kunde fria till männen för att kunna gifta sig! I Sverige var egentligen “skottdagen” den 24 februari, men från och år 2000 är det numera även officiellt den 29 februari.

Idag är det "Skottdagen"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>