Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bi Puranen informerar…

Nedan ett klipp med ett trevligt återseende av Bi Puranen som var en av de föreläsare jag bokade och höll kontakt med vid den stora konferensen “Ett Helt Liv” i Karlskrona 1992. Bi har många strängar på sin lyra som professor, docent, författare och programledare och mest känd är hon nog som programledare i “Kvitt eller dubbelt” en gång i tiden. Jag har varken träffat eller sett henne sedan den gången 1992 förutom några vykort fram och tillbaka, så det var ett trevligt återseende i detta klipp! Här får Bi utrymme att prata om sin forskning om migration och jag tror programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula i TV4 inte helt uppskattade Bis korta minuter om hur kvinnosynen skiljer mellan olika delar av världen och att det inte var särskilt “politiskt korrekt”! Märk särskilt Tildes två instick om att “det är väl inte säkert att alla män som kommer till Sverige från dessa länder har samma kvinnosyn som de som bor kvar i hemlandet?”

1 comment to Bi Puranen informerar…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>