Arkiv

Bokbörsen

Gamla tiders “Barnens Dag”

Barnens Dag var en stor händelse i Karlskrona och många andra svenska städer i gamla tider. Bilderna är från 1906 då det tydligen var extra stort firande eftersom det kom ut många vykort just det året. Det finns en lång serie tryckta vykort, men även många “fotovykort” tagna längs karnevaltågets väg genom stadens gator. Till vänster ett tecknat reklamkort och till höger samling på Stortorget och sedan karnevalståget på Ronnebygatan. Jag vet inte när firandet av “Barnens Dag” slutade, men jag har minne av något sådant karnelvalståg i början av 1960-talet.

Gamla tiders "Barnens Dag"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>