Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Förtroendet för polisen?

Sverigedemokraterna kräver att rikspolischef Dan Eliasson avgår i vågorna efter polisens mörkläggning om händelserna vid festivalerna i Stockholm 2014 och 2015 som ska ha skett “för att inte gynna Sverigedemokraterna”. Det är ett ganska naturligt krav för Dan Eliasson borde självklart aldrig ens tillsatts som rikspolischef efter sitt tidigare uttalande om att han kräktes när han såg Jimmie Åkesson i en debatt i SVT.

Så länge Dan Eliasson är rikspolischef blir det nog svårt för de flesta att överhuvudtaget lita på polisen efter detta absurda uttalande. Det var i och för sig precis innan han blev rikspolischef, men hur ska han kunna leda en utredning om händelserna i Stockholm med den inställningen?

Aftonbladet: “SD kräver rikspolischefens avgång”

Expressen: “Karlsson (SD) vill att Dan Eliasson sparkas”

2 comments to Förtroendet för polisen?

  • Lars Ottosson

    En 3-stegs-raket på väg att störta. Först körde han Migrationsverket i botten och sen Försäkringskassan och nu Polisen. Det gäller att ha vänner på rätt plats i dom politiska korridorerna, ställer dom upp för honom nu.

    • Karlskronabloggen

      Så länge Dan Eliasson har “förtroende” i regeringen (såg inrikesminister Anders Ygeman uttala sådant i morse) så lär Dan Eliasson sitta kvar. Fast jag håller med Sverigedemokraterna och jag har svårt att se att han inte måste avgå inom en inte alltför avlägsen framtid. Alternativt att han i stället utnämns att ta hand om någon “viktigt utredning”, ungefär som när “Sveriges Sämsta Chef” Katri Linna hos Diskrimineringsombudsmannen (DO) sparkades. Alternativt givetvis också om det blir någon post som landshövding i något län ledigt som Dan Eliasson kan ta över.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>