Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Den röda rosen vissnar…

Den röda rosen vissnar...Johan WesterholmLedarsidorna.se levererar ännu en briljant krönika som denna gång handlar om ett socialdemokratiskt parti i närmast fritt fall. Jag har ännu inte sett om Johan Westerholm förnyat sitt medlemskap i partiet, senast han skrev något om detta var att han fått inbetalningskort för medlemsaviften 2016, men ännu inte bestämt sig för om han skulle betala. Här kommer början av ledaren och sedan en länk till hela artikeln och jag tycker han prickar helt rätt!

“I K-G Bergströms analys från Socialdemokraternas kongress i maj i år kan vi sannolikt finna ett delsvar på partiets oförmågor. Motioner om invandringen behandlades inte utan sköts på framtiden. Minst tolv kommunalråd hade utöver detta belagts med munkavle av partisekreterare Carin Jämtin i frågan. Allt skulle lösa sig ändå med S jobbpolitik lovade Stefan Löfven. Tre månader senare stod statsministern och lovade att inte bygga murar. Ytterligare tre månader senare hade Sverige kraschlandat…
Aldrig har ett partipolitiskt beslut slagit så fel, och med så allvarliga konsekvenser.

Johan Westerholm, Ledarsidorna.se: “Förlåt dem, ty de veta inte bättre”

Sen kan jag för övrigt för en gångs skull hålla med TV4:s politiske kommentator Anders Pihlblad när han i morse kommenterade partiets och Stefan Löfvéns kris med att det “nu är extra allvarligt för Socialdemokraterna, eftersom det finns ett parti som fångar upp deras missnöjda väljare i form av Sverigedemokraterna. Något sådant parti har inte funnits vid tidigare kriser inom Socialdemokraterna”. Detta något som inte minst bekräftades i senaste SIFO-mätningen är SD nu är klart största parti inom socialdemokraternas eget LO-kollektiv.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>