Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

De politiska vindarna just nu

Den utmärkta bilden nedan lånar jag från Andreas FeymarkFacebook där den delats rätt många gånger. Det två rätt likvärdiga opinionsmätningar från Sentio och YouGov gjorda denna månad som tydligt visar hur de politiska vindarna blåser bland väljarna just nu! Sentio har ju också varit det institut som prickat nästan helt rätt i valen både 2010 och 2014. Även Inizio/Aftonbladet har kommit med sin novembermätning som också visar att Sverigedemokraterna åter ökar i opinionen efter att ha legat still i ett par månader.

De politiska vindarna nu

2 comments to De politiska vindarna just nu

 • Fd K-a-bo

  sd har ju stått stilla ett tag, så sant.
  Det kanske har tagit lite tid för nya grupper att inse, motvilligt kanske, att det som pågår nu inte är hållbart i längden.
  “Åsikter” är en sak “hard facts” något annat.
  Boende, jobb, vård, bidrag etc allt ska förr eller senar betalas.
  Prognosen för alla nyanlända är ju inte heller så god efte ca 10 år har 60-65% arbete. 80% lär krävas för att man iaf ska nå upp till “välfärdsjälvförsörjning”.
  Dvs pensionsräddarargumentet har fallit..
  Vår feministiska praktikantregering har ju knappast heller rosat politiska marknaden.
  Handlingsförlamning, passivitet, rena lögner, verklighetsförnekelse, anledningarna är många.
  Undrar ändå, vem/vilka styr landet? Inte är det Löfven iaf.
  Jämtin? Ygeman? Ylva J, Österberg? Damberg?
  Alliansen har ju iaf helt kapitulerat..
  Kan bara citera Arne Anka: “Ibland undrar man om man bor i ett land eller ett skämt!”

 • Karlskronabloggen

  Du har så rätt, “Sverige” är bara ett stort skämt just nu och inga myndigheter har koll på någonting. “Sveriges snabbaste 14-åring” på Centralskolan i Kristianstad och nu “115-åringen” som kom till Sverige från Turkiet och fortfarande lyfter pensionsutbetalningar i Sverige. Sanslöst!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>