Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

All-Time-High för SD!

Sentio är det opinionsinstitut som i både valet 2010 och valet 2014 var ensamma om att nästan exakt pricka in valresultaten för Sverigedemokraterna. Idag presenterades Sentios undersökning för november 2015 och Sverigedemokraterna når nytt All-Time-High i någon opinionsmätning med 26,8 procent och blir största parti för tredje månaden i rad. (SD är även störst hos YouGov sedan i somras).

Annars kan man säga att Sverigedemokraterna i princip stått still senaste tre månaderna och t o m backat marginellt i vissa undersökningar. Det har dock varit mycket små förändringar och som läget är så är det oerhört svårt att se att de som gått över till Sverigedemokraterna skulle gå tillbaka till något sjuklöverparti. Det spelar ingen roll att regering och övrig “opposition” bit för bit anpassar sig och genomför Sverigedemokraternas politik. De flesta nyvakna får också upp ögonen för att “Sverigedemokraterna har haft rätt hela tiden” och då är alltid originalet bättre än bleka kopior som anpassat sig till verkligheten på tok för sent.

All-Time-High för SD i Sentio/NyheterIdag

All-Time-High för Sverigedemokraterna i Sentio och Nyheter Idags novembermätning (bild lånad från Nyheter Idag)

2 comments to All-Time-High för SD!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>