Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fridolins senaste stolleprov

Fridolins senaste stolleprov

Skolminister Gustaf Fridolin (MP) kommer med ännu ett totalt stolleförslag när det gäller skolpolitiken, ni vet den skolpolitik som Gustaf Fridolin lovade “fixa på 100 dagar” när Miljöpartiet kom med i regeringen. Nu föreslår han på allvar att “nyanlända” tonåringar från Mellanöstern och Afrika ska placeras in i skolsystemet i årskurser som deras, i regel mycket låga eller obefintliga utbildning i hemländerna, motsvarar i Sverige.

Jag lånar en talande teckning från Kjell Nilsson-Mäki som illustration på detta komplett galna förslag.

Per Gudmundson kommenterar utspelet i en ledare i Svenska Dagbladet: “Men OM det är så att Fridolin vill sätta nyanlända tonåringar bredvid smågluttarna i skolan är detta det kanske sämst genomtänkta utspelet i Miljöpartiets historia, vilket inte vill säga lite. Hur skulle det kännas för 8-åringarna? Hur skulle det kännas för 14-åringarna? Vad skulle föräldrarna tycka?”

Även samhällsdebattören, chefredaktören, föreläsaren mm och flerbarnsmamman Nasrin Sjögren reagerar med rätta mycket kraftigt på stolleriet i ett känslofyllt inlägg på Facebook:

nasrin-fridolin

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>