Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tältläger till tältläger

När regeringen igår efter sitt extra regeringssammanträde kallade till presskonferens var det många som hoppades på att det skulle innebära ett nytt “Luciabeslut“, dvs att stänga gränserna och bara ta emot kvotflyktingar som anvisas från FN. Men det hoppet försvann redan när laguppställningen till presskonferensen presenterades, så det är fortfarande vidöppna dörrar utan ID-handlingar till Sverige som gäller. Stefan Löfvén flaggade nu även för att det blir aktuellt med tältläger i Sverige, dvs “flyktingarna” som flyttat från tältläger i varma Turkiet ska nu till tältläger i kalla Sverige.

Totalt vanvett, bättre då att  göra som Finland som skickar 192 stora vinterbonade tält till Ungern som begärt hjälp med detta från EU. Ännu bättre att skicka tälten till Turkiet där UNHCR:s pengar inte längre räcker, bl a på grund av att Sverige plockar pengar från biståndet till att finansiera de ofta välbärgade “flyktingar” som haft möjlighet att ta sig genom hela Europa till Sverige.

En tickande bomb är även “ensamkommandebluffen” med unga män som kommer till Sverige som “ankarbarn” och sedan med nuvarande regler kan ta hit hela sin familj efter att han fått uppehållstillstånd. Såg en intervju igår med ett överlyckligt “barn” som på god engelska förklarade att nu vill han minsann så snart som möjligt få “föräldrarna och alla syskonen” till Sverige.

Bara senaste veckan har det Migrationsverket registrerat 2 025 s k “ensamkommande flyktingbarn” som i snitt kostar mellan 3 000 och 6 000 kronor vardera per DYGN. Nu var visserligen ett av Stefan Löfvéns förslag att införa enklare tillfälliga boenden för “barnen”, men exakt hur det ska kunna genomföras hade han som vanligt ingen riktig plan på och inte heller hur den exploderande massinvandringen ska finansieras.

Skillnaden mellan svenska regeringen och Jönssonligan är att de senare hade åtminstone en plan.

Tältläger till tältläger

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>