Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“DÖ” är död

Jag följde delar av Kristdemokraternas riksting igår och diskussionerna kring decemberkartellen och det tog inte lång tid att förstå att det mest var ett “spel för galleriet”. Partistyrelsen gjorde inga som helst allvarliga försök att få med sig delegaterna på sin sida och stanna i ““. Partiledningen förslag om att stanna kvar föll redan klart i först omröstningen och kvar blev förslaget om att direkt lämna “DÖ” mot en mildare formulering att inleda förhandlingar med övriga allianspartier för att på sikt lämna “DÖ”. Det blev dock en solklar seger för nya “Dackeupproret” och Ebba Skyttedal korkade upp sin medhavda champagneflaska direkt på läktaren.

Partiledare Ebba Busch-Thor lämnade salen och när hon återkom efter en dryg timme stod det klart att “Decemberöverenskommelsen (DÖ)” inte längre existerar. Detta efter att hon talat med övriga tre partiledare i Alliansen som alla tre bekräftade att de nu också begraver “DÖ”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>