Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ronnebygatan före 1945

Dagens gamla bild blir ett härligt gammalt vykort från 1940-talet (postgånget i maj 1945) som visar Ronnebygatan mot öster. Till höger Krooks Bokhandel och till vänster där affärshuset Kronan ligger idag fanns Thörnblads Foto-Radio-Kino som senare blev Fotohörnan. Huset revs i samband med att Domus byggde sitt nya varuhus 1967. Längst till vänster började den vackra appareljen längs Landbrogatan och som togs bort i samband med Domusbygget. Annat som kan vara värt att notera är spårvagnsspåren, den minimala biltrafiken och den nyligen borttagna klockan vid Handelsbanken.

Ronnebygatan före 1945

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>