Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

KD Blekinge också emot DÖ

Dags att förpassa DÖ till papperskorgen?Det kan möjligen bli en spännande omröstning i morgon när Kristdemokraterna ska ta ställning till om de ska bryta “Decemberöverenskommelsen” eller rättare sagt låta den ““. Vanligare namn på upplägget som gjorde Sverigedemokraterna till enda oppositionsparti i Sverige är annars “Decemberjuntan” och “Decemberkartellen“. Personligen tror jag tyvärr inte att det blir så, men man kan ju alltid hoppas! Jan Björklund i Folkpartiet har ju “varnat” för att det då kan bli nyval och det vore naturligtvis det bästa för Sverige.

Just nu är det tydligen åtta av 26 distrikt som tänker rösta för att KD ska lämna decemberöverenskommelsen plus att det finns en stor andel av röstberättigade i de större distrikten som också tänker göra gemensam sak. TV 4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson tror att det just nu är 40-45 procent som kommer att rösta för att KD lämnar maktkartellen. Kända namn som Sara Skyttedal, Lars Adaktusson och nu senast det tunga namnet Anders Andersson som startat ett nytt “Dackeuppror” lobbar alla tre hårt för sin linje.

Ett av två distrikt som anslöt idag är Blekinge och Karlskronaprästen Ann-Louise Trulsson kommenterar: “Vi tycker att Decemberöverenskommelsen har gjort sitt. Den behöver kastas i sopkorgen. Den lever inte upp till det vi hoppades utan får oss att krympa som parti”. Jag håller helt med och detta är kanske Kristdemokraternas stora chans att överhuvudtaget överleva som riksdagsparti om de vågar ta steget?

Aftonbladet: “Fler KD-distrikt gör uppror mot ledningen”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>