Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Opinionen i september

September månad går mot sitt slut och åtta opinionsinstitut har redovisat undersökningar och faktiskt en av dessa två undersökningar, så totalt är det nio undersökningar som ligger till grund för staplarna nedan. Gammelmedierna brukar redovisa sin egen “Svensk väljaropinion“, men de tar bara med institut som gör telefonundersökningar. Det säger sig ju självt att många som blir uppringda på sina privata hemnummer eller mobilnummer tyvärr inte vågar svara att de skulle rösta på Sverigedemokraterna, speciellt inte efter senaste tidens snyftkampanjer kring “flyktingkaoset” eller “flyktingkatastrofen” som det kallas i Sverige.

Om man ser till valet 2014 var Sentio i särklass bäst på att pricka in valresultatet för Sverigedemokraterna (liksom 2010) och även YouGov, som underskattade Sverigedemokraterna 2014 har nu haft Sverigedemokraterna som största parti två månader i rad.

För övrigt oerhört lovande att nu t o m Sifo officiellt har Sverigedemokraterna som största parti bland svenska män. Det ska bli intressant att följa mätningarna i oktober då även Statistiska Centralbyråns halvårsmätning kommer!

Opinionen i september

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>