Arkiv

Bokbörsen

Åkesson SD) vs. Sjöstedt (V)

I morse var det debatt mellan Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Sjöstedt (V) i Godmorgon Sverige i SVT. Debatten handlade om “flyktingkatastrofen” eller “flyktingkaoset” som situationen kallas i Danmark. Man kan väl säga att realisten Åkesson helt klart vann debatten mot f d kommunisten Sjöstedt. Den senare verkar inte ha någon verklighetsuppfattning och upprepade mest gamla uttjatade floskler, men han bor å andra sidan Östermalm i Stockholm och tar nog bara del av vänstervinklade reportage i gammelmedierna. I övrigt en bra debatt och bra insats av debattledaren som i regel lät bägge tala till punkt, även om det hettade till några gånger.

Förra veckan sökte 6 901 personer asyl i Sverige, (däribland 1 270 s k “ensamkommande barn”), d v s nästan TUSEN (1 000) personer om dagen. Det säger sig ju självt att detta inte kan hålla och vilka enorma kostnader det kommer att medföra, men politikerna i sjuklövern verkar helt handlingsförlamade. Ingen vågar ta tag i situationen, för då blir de genast kallade “rasister” och hellre låter de Sverige gå mot sin undergång.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>