Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Otroliga besökssiffror

Statistik för Karlskronabloggen har jag faktiskt inte ens kollat på drygt ett år, men nu meddelar webbhotellet där sidan ligger att de slutar med sin statistiktjänst den 1 oktober. Tidigare kollade jag där enstaka gånger, men annars mest  statistik för Google-annonserna. I takt med att Sverige blivit medvetet och bäst i världen på att använda AdBlock och liknande för att inte visa annonser så sjönk de minimala “intäkterna” från Google och det är helt rimligt och inget jag ens bryr mig om. Otroligt viktigt att webbsurfare använder AdBlock vid besök på framförallt gammelmediernas hemsidor, eftersom de får betalt för “annonsvisningar“och inte per “klick“.

När jag nu kollade statistiken på Karlskronabloggen för första gången på långt mer än ett år blev jag mycket förvånad. Faktiskt en nästan exakt fyrdubbling av antalet unika besökare varje dag och mycket beror säkert till viss del på att jag senaste tiden uppdaterat mer kontinuerligt än tidigare. Glädjande att fler och fler läser, men lite trist att inte fler “vågar” skriva kommentarer och jag vet ju orsaken efter samtal med många regelbundna läsare “pau staun”. Karlskronabloggen betraktas som “SD-vänlig” eller Sverigevänlig som jag kallar det och då “vågar” många tyvärr inte kommentera ens inlägg med gamla eller nya bilder, men trevligt att få svart på vitt på det jag redan förstått att så många fler läser Karlskronabloggen nu än för ett-två år sedan.

4 comments to Otroliga besökssiffror

 • Tjalle

  “Karlskronabloggen betraktas som “SD-vänlig” …”
  Jo, det märker man nog ibland ….
  Men är inte detta som önskas genom “Vi gillar olika !” ?
  Eller vad sägs om Svensk Värdegrunds §1: Lagen om ALV (Allas Lika Värde)?
  Som är så finurlig att den bara gäller för vissa. Och inte för andra.
  Och dessutom bara ibland !

 • Karlskronabloggen

  Ja, det är rätt obegripligt egentligen. Idag är Sverigedemokraterna troligen Sveriges största parti om man ser till de senaste månadernas opinionsmätningar. Ändå “vågar” många inte ens komma till varken Jimmie Åkessons sommartal eller de föreläsningar som hålls av partiet i Karlskrona, för “Tänk om någon tidning är där och jag kommer med på bild”, precis som om alla som lyssnar också är sympatisörer. Helt sjukt och möjligen förstod jag det innan valet 2010, men sedan dess har ju stödet nästan tiodubblats till rekordnoteringen hos YouGov på 27,3 procent. Det som gäller är ju att stå upp för sina egna åsikter och strunta i vad andra människor tycker och i stället ha en dialog med dem.

 • Lars Ottosson

  När Åkesson var i Karlskrona fick jag med både Bulow från Sydöstran och Melin från Blekingeradion på bild. Dom är knappast anhängare till Åkesson så vad är problemet med att lyssna också till motståndare och komma med på bild?

 • Karlskronabloggen

  # Lars

  Ja, min skolkamrat “Melin” från Radio Blekinge och Vänsterpartiet var med på några av mina bilder också, fast till skillnad från mig så applåderade hon inte Jimmie Åkessons eminenta tal på Klaipedaplatsen i maj förra året just innan EU-valet då jag tog bilderna. Gamla Östtysklands språkrör på Sydöstran och “Bülow” måste jag i så fall ha missat men du får gärna skicka en bild.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>