Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Löfvéns “expert” Arnstad

Statsminister Stefan Löfvén refererar ofta till “historikern” Henrik Arnstad som expert inom en rad olika områden. I de flesta sociala medier betraktas den mannen som en stolle och ett stort skämt och det är väl få som har lär ha ändrat den uppfattningen efter att ha tagit del av hans insats i gårdagens Debatt. Det var en samsändning mellan Sverige och Danmark och klippet nedan är bara ett utdrag i debatten som handlade om det som i Sverige benämns “flyktingkrisen“, men i Danmark går under namnet “flyktingkaoset“.

6 comments to Löfvéns “expert” Arnstad

 • Per

  Det jag hörde av Arnstad var att han påvisade likheten med 30-talet när fascismen växte sig stark liksom ny-fascismen gör idag.

 • Tjalle

  Och vad finns det för likhet ?

  Jag upprepar mig:
  1990 hade Sverige tre utanförskapsområden.
  Så regeringen började vidtaga integrationspolitiska åtgärder.
  Nu, några regeringar, 26 år och femtioelva åtgärder senare, har antalet …. vuxit till 186.
  Som bonus har vi nu också 55 no-go-zoner !
  Plus 200 hemlösa marockanska barn på Stockholms gator.

  Alltså i klartext:
  Man har inte den blekaste aning om hur man ska lösa problemet !

  Man anlitar därför en “låtsasexpert” som kallar de som tycker att utanförskapsområdena är ett samhällsproblem för “ny-fascister”.
  Därmed anses problemet löst ?
  Och man kan med gott samvete skapa nya utanförskapsområden.
  Samtidigt som man förundrar sig över att SD växer ???

 • Karlskronabloggen

  # Per

  Jag ser 146 kommentarer just nu bara på YouTube-klippet och inte en enda positiv förutom några som uppenbart är skrivna som ironiska.

  På Facebook är det tusentals liknande kommentarer om denne “stolle” vars uttalanden på fullt allvar används som citat av Sveriges statsminister.

 • Matts

  När man tänker på att Svetsarn använder denna fejk historiker som källa så förstår man hur illa ställt det är med det Sverige.

  Anmärkningsvärt att denna man får så mycket mediautrymme, en totalidiot utan verklighetsuppfattning.

 • Lars Ottosson

  Men den mannen kan ju inte vara frisk, han skulle behöva läkarhjälp.

 • Karlskronabloggen

  Några kommentarer från en grupp på Facebook:

  “Min dotter som inte är särskilt intresserad av politik såg debatten. Sedan frågade hon ” Vem är den där konstiga människan som verkar heltokig”? Jag höll på att skratta mej fördärvad. Det är statsministerns rådgivare svarade jag! Va sa hon? Nej så kan det väl inte vara? Såg ut som ett levande frågetecken. Jodå sa jag. Det blev alldeles tyst ….sedan skrattade vi så vi höll på ramla omkull!!”

  “Er han regjeringens rådgiver??? Hahahahaha!!!! Svenskevitsene lager seg selv atm!!”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>