Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nytt rekord igen för SD

Gammelmediernas kampanjande mot Sverigedemokraterna får som väntat motsatt effekt. Det har varit nya rekord i ALLA mätningar efter senaste snyftkampanjen om “flyktingkatastrof” började, senast i dagens mätning från TV4 och Novus. Här gläds dock TV4 åt att “ökningen avtog lite i slutet av mätperioden”.  Tidigare mätning från Aftonbladet och Inizio visade dock tvärtom att ökningen blev större i slutet av deras mätperiod.

Fler och fler genomskådar denna typ av kampanjer från gammelmedierna och inser att den riktiga flyktingkatastrofen är inte de få som har ekonomiska möjligheter och lyckas ta sig till Europa, utan den finns i Syriens närområde där FN:s pengar inte längre räcker för att fördela mat och vatten. Med Sverigedemokraternas politik skulle tusenfalt fler riktiga flyktingar kunna hjälpas i närområdet.

Sen undrar många varför gammelmedierna tystade ner sammandrabbningen mellan turkar och kurder mitt på Sergels torg i Stockholm för några dagar sedan och drar sina slutsatser. TV 4 svarade på en fråga via e-post att “redaktionen gjort bedömningen att det inte hade tillräckligt nyhetsvärde”, så det är tydligen numera normalt med sammandrabbningar mellan olika utländska folkgrupper mitt i hjärtat av Sveriges huvudstad?

4 comments to Nytt rekord igen för SD

 • Lars Ottosson

  Och idag var det inga rubriker eller sändningar om demonstrationen AVGÅ Stefan Löfven som hölls på Sergels Torg. Verkade vara många på plats som lyssnade på talarna.

 • … och Furtenbach på SR kommenterade imorse sd:s uppgång med att den inte var “statistskt säkerställd”.
  Sd har nu fördubblat sitt opinionsstöd jmfrt med valet, det är tydligen “inte statistiskt säkerställt”?
  Förminskning, som alltid.

 • Karlskronabloggen

  # Lars Ottosson

  Intressant med demonstrationen där på Sergels torg, det var faktiskt betydligt fler där än jag trodde! Kollade lite via webbkameran på torget i regnet så talen hölls under tak och av de bilder jag sett var det rätt många hundra där och med “omvänt politiskt korrekt siffra” kanske två-tre tusen demonstranter.

 • Karlskronabloggen

  # “Fd-Ka-bo”

  Helt riktigt, snart fördubbling sedan valet är inte “statistiskt säkerställd” eftersom de hela tiden jämför med SENASTE mätningen och att Sverigedemokraterna gått upp ungefär lika mycket i VARJE mätning sedan valet nämns inte.

  Men som TV 4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson nyligen sa:

  “Väljarna är ju inte dumma”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>