Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bara nya rekord för SD!

Bara nya rekord för SD

Idag presenterades två nya opinionsmätningar och Sverigedemokraterna slår nya rekord i båda. I morse kom först en undersökning från Aftonbladet och Inizio där Sverigedemokraterna når 21,5 procent och passerar Moderaterna som näst största parti. Lite senare kom undersökningen från Nyheter Idag och Sentio där Sverigedemokraterna blev klart största parti med 26,5 procent av rösterna och nu även passerat Socialdemokraterna. Att notera är då att Sentio är det opinionsinstitut som brukar vara bäst på att pricka in valresultatet för Sverigedemokraterna.

Jag förstod aldrig varför gammelmedierna trodde att deras absurda snyftkampanjer dagarna i ända skulle missgynna Sverigedemokraterna på något sätt? Det blir ju rimligen tvärtom att människor ställer sig en massa frågor som gammelmedierna helt undviker att ens nämna i sina reportage, t ex

– Varför är det nästan bara “arga unga män” som kommer som “flyktingar”?
– Varför har Danmark en helt annan hållning i frågan?
– Var är alla kvinnor och barn?
– Var ska alla dessa “flyktingar” bo någonstans?
– Vad ska dessa “flyktingar” leva på i Sverige?
– Hur kan man ta sig till Sverige utan pass och id-handlingar?
– Hur ska det finnas skolor så det räcker för medföljande barn?
– Hur gamla är egentligen de s k “ensamkommande barnen”?
– Varför görs inga obligatoriska ålderstester på dessa “barn”?
– Varför ska Sverige ha en så totalt extrem “flyktingpolitik” jämfört med övriga Europa?
– Varför får inte Jimmie Åkesson vara med när det ska bli partiledarsamtal om “flyktingkrisen”?
o s v.

Normalt tänkande människor drar givetvis slutsatsen att det omöjligen kan fungera att alla “flyktingar” ska flytta till Sverige och att det inte finns några som helst möjligheter att detta kan gå ihop ekonomiskt för landet. Det räcker inte längre med t ex besparingar på äldreboenden genom att ta bort sylten till pannkakorna eller bara ge ett halv ägg till frukosten.

På plats i närområdet skulle Sverige kunna hjälpa tusenfalt fler riktiga flyktingar istället för det fåtal som har ekonomiska möjligheter att ta sig till Europa. Dessutom är det långt ifrån alla “flyktingar” som kommer från Syrien utan en stor del från helt andra länder där det inte ens är krig.

När man ser på opinionsmätningarna redovisade Aftonbladet/Inizio att stödet för Sverigedemokraterna var lägst de första dagarna mätningen gjordes (2-9 september), men sedan steg och blev allt större ju närmare gårdagen, då den avslutades. En orsak var säkert gammelmediernas extrema överexploaterande av en tragisk bild eftersom de trodde att detta skulle missgynna Sverigedemokraterna. Den andra orsaken är naturligtvis att fler och fler söker sig till utländska medier och alternativa medier i Sverige och läste mer objektiva skildringar om den verkliga bakgrunden till den tragiska händelsen och inte längre svalde gammelmediernas version.

2 comments to Bara nya rekord för SD!

 • Tjalle

  “Det räcker inte längre med t ex besparingar på äldreboenden genom att …. bara ge ett halv ägg till frukosten.”

  Min svärmor blev härigenom berömd !!!
  Det var nämligen hon som var huvudpersonen i “halva-ägg-historien”.

  Jag var inne på “en snäll folkpartitants” blogg med anledning av att hon skrev att “Sverige är sååå rikt och har råd med allting!”.
  Jag berättade om min svärmors förundran över att hon några dagar tidigare fått meddelande på ålderdomshemmet att “i fortsättningen får du nöja dig med ett halvt ägg till frukosten. För vi måste spara!”.
  Folkpartitanten förmodade dock att det det inte var pga pengabrist utan att “man nog var bekymrad över din svärmors kolesterinhalt i blodet!”.

  “Det halva ägget på ålderdomshemmet” spreds därefter på diverse bloggar. Det var alltså på riktigt och ingen skröna !

  Dina frågor ovan är helt berättigade.
  När jag ser politikernas standardsvar om integrationen så får jag åderbråck: “Vi måste få dem i arbete!”

  Apropå Annie Lööfs uppmaning till Jimmie Åkesson att presentera lösningar på integrationsproblemet så påminner jag om att:

  1990 hade Sverige tre utanförskapsområden.
  Så regeringen började vidtaga integrationspolitiska åtgärder.
  Några regeringar, 16 år och femtioelva åtgärder senare hade antalet vuxit till 156. Nu löstes problemet definitivt. På svenskt vis. Man slutade med statistiken.
  2012 återuppstod den. Med lite ändrade parametrar. Och ett lysande resultat: “Nu bara 155 styck !” Förkunnade Erik Ullenhag tämligen stolt.
  Nationalekonomen Tino Sanandaji kollade dock med de ursprungliga parametrarna: 186 Styck !
  (Häribland nykomlingen Galgamarken i Karlskrona !!!)
  Som bonus hade vi nu också 55 no-go-zoner !
  Plus 200 hemlösa marockanska barn på Stockholms gator.

  Och nu kräver Lööf av ett parti som hela tiden varit mot att skapa problemen att presentera lösningar på dessa.
  För hon inser att man själv inte har den blekaste aning vad man hållit på med ?
  Eller hade hon varit nöjd om Åkesson svarat:
  “Vi måste få dem i arbete” ?

 • Karlskronabloggen

  Kul att höra lite mer om “halva ägg-historien” och jag minns också det här med att det talades om att “det är inte bra för kolesterolvärdet att äta för många ägg” när det började uppmärksammas att det gjordes för att spara pengar,

  När det gäller “integrationen” är det bara att hålla med Jimmie Åkesson som upprepade gånger sagt att “Det finns inga integrationsåtgärder som kan lösa problemen så länge man inte först sätter stopp för inflödet av människor.”

  Jag brukar likna det vid att om det blir en vattenläcka i huset så börjar man försöka reparera skadorna på grunden, golven och väggarna utan att först stänga av huvudledningen för vattnet som strömmar in.

  En annan liknelse är en som håller på att sjunka p g a att bottenpluggen lossnat och vatten forsar in. Då är ju inte lösningen att man hela tiden försöker ösa båten utan man sätter först i bottenpluggen innan man öser ut vattnet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>