Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vettigt Johan Westerholm!

Johan WesterholmLedarsidorna kommer som vanligt med ett mycket bra inlägg han kallar “Vindkantring? My ass.” Han är något så ovanligt som en socialdemokrat med verklighetsförankring, till skillnad från Stefan Löfvén och hans talskrivare till gårdagens fiaskotal som artikeln till stora delar handlar om. Först några korta citat från artikeln och längst ned en länk till Johans blogg där hela artikeln finns.

“Stefan Löfvens tal på Medborgarplatsen söndagen den 6 september samlade 15 000 personer. Av rapporteringen på Facebook kunde vi sluta oss till att de aktiva socialdemokrater som inte var där kunde stämplas som latenta rasister. Själv var jag i Köpenhamn och hälsade på en älskad styvson, en resa planerad sedan länge.

När Stefan Löfven, och hans talskrivare, hänger upp sitt tal kring en drunknad pojke som kommer från en familj som sannolikt skulle skickats tillbaka till Turkiet eftersom Turkiet är ett per definition ”säkert land” hänger han upp det på fel symbol. Vilket annat barn som helst hade varit bättre.

Vilket annat barn, vilket som helst, som flytt från terrorns Mali, Somalia, Mauretanien eller Nigeria – eller alla de länder där barn korsfästs av ISIS-allierade rörelser som Boko Haram eller AQiM, Al Quaida … hade nått längre.

Genom att hänga upp sitt tal kring en familj, som fick se det mest tragiska livsöde som tänkas kan men som samtidigt inte hade reella flyktingskäl, bidrog han till att vända vinden i den riktning som ingen vill att han ska vända den i. Vi står inför en vindkantring, men inte den vi vill. Statsministern är fast i samma känslosås som hans talskrivare är.”

Hela artikeln: Johan Westerholm på Ledarsidorna.se – “Vindkantring? My ass.”

UPPDATERAT:
Johan Westerholm kommer nu med ytterligare en bra artikel i ämnet som han kallar

“Panikläge”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>