Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Landsvägsgatan 21

Många som vuxit upp på Pantarholmen på 1940- och 1950-talen minns säkert skrothandlaren som fanns på Landsvägsgatan 21 där ett “höghus” på 1960-talet kom att ersätta bebyggelsen till höger på bilden. Här en gammal bild från platsen i kombination med en intressant annons från sommaren 1943 där affären efterlyser olika former av skrot och avfall.

Landsvägsgatan 21 år 1943

3 comments to Landsvägsgatan 21

 • Tjalle

  Man kan även ha vuxit upp i annan Karlskronastadsdel för att minnas “Skrot-Nicke”.
  Där man för en barnvagn full med “gamla tidningar” fick 75 öre. Som cash direkt i handen.
  Till vänster Epidemisjukhuset som gjorde att min moder nekade att tillbereda fisken (läs:abborrarna) som vi metade från bryggan här.

 • Tjalle

  Litet tillägg:
  En gång fick vi en ål här.
  Min moder vägrade tillaga den. Då anmälde sig grannfrun och erbjöd fem kronor för fisken. Alltså cirka tre veckors veckopeng.
  Som i en mardröm hörde jag min mor säga:
  “Nej men snälla du, den får du gratis !”
  Helsike !!!

 • Karlskronabloggen

  Jag minns när vi fiskade vid Kungsbron när jag var i tioårsåldern och just där en av kloakerna hade sitt utsläpp vid Wachtmeisterstatyn och det var rätt många fiskar jag fångade, men jag tror aldrig att jag smakade någon eftersom jag visste var de var fångade.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>