Arkiv

Bokbörsen

Mediacensurens fula tryne

För oss som följt alternativa medier de senaste fem-tio åren vet vi att bakom en stor del av censuren i gammelmedierna ligger Tidningarnas Telegrambyrå (TT) som, liksom alla svenska gammelmedier är extremt vänsterstyrd. Igår frångick dock TT de presset(n)iska reglerna i ett nyhetsutskick, men de varnade mottagarna för att de tänkte ange etnicitet på de två gärningsmännen från dubbelmordet på IKEA i Västerås.

Här är meddelandet och svart på vitt om vilken mediacensur som råder i Sverige. Nyheter Idag har ringt upp telefonnumret på bilden och fått bekräftat av Lars Skeppe att meddelandet verkligen kommer från TT: “- Det är korrekt att vi talar om var de här männen kommer ifrån. De som inte vill ha det får ta bort det manuellt.”

Det borde vara självklart att alltid gå ut med korrekta signalement på misstänkta brottslingar och även etnicitet i fall som detta då det självklart är av både allmänintresse och betydelse. Tänk om man kunde göra som i de flesta andra länder att även ge ett korrekt signalement i jakten på brottslingar så hade man fått betydligt större hjälp från allmänheten, men det är bara när det gäller svenskar detta basuneras ut i gammelmedierna.

Fast det är skönt att svenska folket nu äntligen verkar ha börjat genomskåda detta “Mediacensurens fula tryne” och lärt sig att kontrollera med ocensurerade medier som t ex Avpixlat, Fria Tider och Exponerat och därefter bildar man sig en egen uppfattning. Gäller det extremt uppmärksammade fall som t ex detta eller mordet i Upplands-Väsby för en kort tid sedan är alltid Flashbacktråden i ämnet mest intressant och t o m polisen har anställda som läser allt som skrivs i trådarna på Flashback när det gäller brottsutredningar.

Mediacensurens fula tryne

2 comments to Mediacensurens fula tryne

  • Ösd

    Önskar att ditt inlägg var överdrifter,
    Men man häpnar över dubbelmoralen södermalm

  • Karlskronabloggen

    Helt klart, det är tragiskt att alternativa medier överhuvudtaget ska behöva existera i ett land som Sverige. Det borde vara demokrati i landet, men sedan flera decennier är Sverige en demokratur där bara de som har “rätt” åsikter får komma till tals och alla andra motarbetas eller tystas ned. Men nu är “bollen i rullning” och kanske kan Sverige åter bli en demokrati?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>