Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kaktusgrupp i Tullparken

De flesta äldre karlskronabor minns säkert kaktusgrupperna i Hoglands park som genom åren fanns på två olika ställen i parken. Om jag minns rätt försvann de på 1980-talet, när någon eller några under en mörk natt stal alla kaktusarna och sedan blev det aldrig aktuellt att åter köpa nya.

Det fanns dock även under ett antal år en kaktusgrupp i TullparkenPantarholmen och här är ett gammalt vykort från troligen kring 1940 som visar en lite mindre grupp än de som brukade finnas i Hoglands park.

Kaktusgrupp i Tullparken

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>