Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Svagt av Åsa Romson (MP)

Följde dagens partiledardebatt i Sveriges Riksdag, men det var inget direkt upphetsande. Noterade mest Jimmie Åkessons (SD) svar till statsminister Stefan Löfvén (S) om att “Det märks att Stefan Löfvén är ny i politiken” eftersom Stefan Löfvén åter drog upp det tröttsamma tramset med Sverigedemokraternas “historia” varpå Jimmie Åkesson som vanligt och helt naturligt svarade med Socialdemokraternas mörka historia med tvångssteriliseringar och rasbiologiska institut, trots att han hellre föredragit att diskutera dagsaktuell politik.

Annars var det skrämmande att vice statsminister Åsa Romson (MP) åter gjorde bort sig totalt genom att vägra skaka hand med Jimmie Åkesson efter att hon tagit replik på hans anförande. Kan förstå att hon var upprörd efter att ännu en gång blivit totalt tillintetgjord i replikskiftet, men nog skakar man hand efter, vilket alla andra partiledare gjorde efter replikskiftena med varandra. Här har hon en del att lära av sin språkrörskollega Gustav Fridolin som är ett föredöme just när det gäller detta.

Noterbart också att Anna Kinberg-Batra (M) var den enda som inte vågade ta replik på Jimmie Åkessons anförande. Jag tror det var taktiskt riktigt av Moderaterna med tanke på hur partiet blöder av väljare som går över till Sverigedemokraterna, för Jimmie Åkesson var verkligen i högform och tillbaka på 100 procent.

Svagt av Åsa Romson (MP)

En förvånad talman i form av Urban Ahlin (S) till höger noterar att Åsa Romson vägrar ta emot Jimmie Åkessons utsträckta hand

2 comments to Svagt av Åsa Romson (MP)

 • Du kallar det “svagt”, jag kallar det i allra högsta grad barnsligt.
  Riksdagen är ingen plats för ett sandlådeagerande som detta.
  När Romson senare tydligen kommit till insikt om vad hon gjort kom det i Nyheterna en sällsynt lam pudel.
  “Ibland hälsar man, ibland inte”.
  T o m Juholt har ju en annan åsikt.
  Man hälsar. Punkt.

 • Karlskronabloggen

  Javisst var det betydligt värre än “svagt” eftersom det var partiledardebatt och ALLA andra tog varandra i hand efter ALLA replikskiften utom just detta, vilket innebar att de flesta tog i hand två gånger med sina motståndare. Någon dag innan var det en vänsterpartist som vände på klacken när SD-ledamoten sträckte ut sin hand, men det var en vanlig riksdagsdebatt och inte lika illa. Såg för övrigt Stefan Löfvén och Mattias Karlsson skaka hand efter Mattias fråga i förra fredagens frågestund, vilket jag inte sett tidigare i riksdagen. Åsa Romson hade även en lam förklaring efter att hon minsann hade skakat hand med Jimmie Åkesson efter alla debatterna var slut, men det var nog något hon gjorde efter påtryckningar från partivänner som insåg hur kapitalt hon gjorde bort sig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>