Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens SCB-mätning

Satt på förmiddagen och väntade på mätningen från Statistiska Centralbyrån (SCB) som publiceras två gånger om året och det var rätt väntade siffror. SCB underskattar alltid Sverigedemokraterna eftersom deras undersökning görs via telefonintervjuer, men ändå särklassigt nytt “statistiskt säkerställt” rekord med 14,5 procent är helt OK i just den undersökningen.

Såg även en intervju med K-G BergströmExpressens webb-TV där han förklarade att SCB:s undersökning visserligen är den största, men att den underskattar vissa partier och alltid grovt överskattar Socialdemokraternas partisympatier jämfört med andra opinionsinstitut och faktiska valresultat.

Det viktigaste med denna undersökning är annars att se väljarströmmarna och som jag skrivit tidigare så kommer bara väljare till Sverigedemokraterna och det saknas alltid pilar för väljare som går från Sverigedemokraterna oavsett opinionsinstitut och mätning, för det förekommer inte.

Väljarna går till Sverigedemokraterna, men inte från!

Relaterat: Partisekreterare Richard Jomshof från Sverigedemokraterna och Karlskrona kommenterar det förväntade resultatet från Statistiska Centralbyråns undersökning.

SD:%20Uppg%C3%A5ngen%20var%20v%C3%A4ntad

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>