Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Rädda vad som räddas kan

Till skillnad från 25-35 år sedan har man idag ingen nytta av “Pensionärsintyg”, men annars gäller som jag skrivit tidigare alltid rekommendationen att ta ut inkomstpensionsdelen av den allmänna pensionen  tidigast möjligt (oavsett om du jobbar eller inte eller ens har behov av pengarna), för det är den delen av den statliga pensionen du inte kan påverka själv och som heller inte efterlevande familj kan ta del av.

Om du är under 61 år så gör din personliga pensionsprognos hos Pensionsmyndigheten och kolla hur mycket mindre din pension blir år för år framöver på grund av senaste decenniets katastrofala politik inom området och där din arbetsgivares, dvs dina, tidigare inbetalda pensionspengar idag används till helt andra prioriteringar.

Pensionärsintyg har anlänt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>