Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“No way” gäller i Australien

De flesta läsare förstår säkert lite tyska och här är ett mycket bra reportage delvis på engelska när Australiens regering förklarar att det inte är en chans (“No way”) för att komma in i Australien som “båtflyktingar” utan att man först har sökt och fått beviljat visum till landet. Trafiken med dessa, i de flesta fall ekonomiska lycksökare, har givetvis minskat markant sedan TV-reklamen som nämns började sändas.

Riktiga flyktingar som vill och kan identifiera sig får flyktingstatus beviljad av FN och kan då få visum till Australien. Med motsvarande regler skulle, precis som i fallet med Australien, antalet dödsoffer under liknande ofta livsfarliga båtresor från Afrika till Europa minska markant om även EU införde något liknande.

Mycket bra synpunkt som en av de intervjuade hade: “Har man tillräckligt med pengar för att betala en flyktingsmugglare har man tillräckligt med pengar för att göra en legal visumansökan till Australien”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>