Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Karlskrona Nu och Då”

"Karlskrona Nu och Då"

Sen några dagar tillbaka finns Karlskrona Nu och Då” på Facebook och en del inlägg med både äldre och nyare bilder från Karlskronabloggen kommer även att med viss redigering finnas där. Självklart blir det även nya och aktuella bilder från vardagslivet i Karlskrona och speciella händelser.

En skillnad mot Karlskronabloggen är att alla inlägg i Karlskrona Nu och Då kommer att handla enbart om Karlskrona eller ha någon anknytning till Karlskrona. Inga inlägg med roliga klipp från  YouTube från t ex Just for laughs eller Kalle Sändare kommer att finnas på Karlskrona Nu och Då på Facebook.

Idrott kommer att bli ett återkommande ämne och med både Karlskrona HK och HIF Karlskrona i högsta divisionerna i hockey respektive handboll blir det bilder med anknytning till dessa klubbar och kanske även orientering med OK Orion och långlöpning med Team Blekinge LF. Gamla bilder från idrotten i Karlskrona kommer också att bli ett stort ämne, t ex om IFK KarlskronaKA 2 IF och Karlskrona IK.

Inlägg om politik kommer enbart att handla om Karlskrona. Tanken är att Karlskrona Nu och Då ska vara helt politiskt neutral och jag kan tänka mig att de få inlägg som kommer att handla om politik mest blir av bänkgrannarna från Karlskrona, dvs Richard Jomshof (SD) och Magnus Manhammar (S) som båda är mycket aktiva i Sveriges Riksdag och även båda förekommer frekvent på YouTube. I övrigt blir det bilder när de politiska partierna visar sig “på staun” vid olika aktiviteter eller när de håller möten eller föreläsningar som är öppna för alla att besöka plus givetvis länkar till direktsändningar när kommunfullmäktige håller möten.

Karlskrona Nu och Då blir en “sida” på Facebook, så vill man få alla inlägg i sitt vanliga nyhetsflöde “gillar” man helt enkelt sidan och i annat fall går det givetvis att besöka adressen när man så önskar för den är helt öppen. Det finns flera liknande “sidor“, men främst “grupper“, om Karlskrona på Facebook, men anledningen till Karlskrona Nu och Då är främst att vissa grupper inte är “offentliga” och att moderatorerna censurerar ofta i ämnet helt relevanta kommentarer på inlägg (dock aldrig något jag skrivit) plus att vissa “medlemmar” periodvis skickar otaliga meningslösa bilder varje dag som hämtats från nätet helt utan angivande av källa.

Karlskrona.NU är också en domänadress jag ägt sedan 1997, men där har inte mycket hänt sedan dess. Dock får vi nu se om det kan bli någon form av koppling från en ny sida till Karlskrona Nu och Då på Facebook!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>