Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bedrövlig intervju av Skavlan

Igår kväll kom den redan i måndags inspelade intervjun med Jimmie Åkesson i SVT:s program Skavlan. Det verkar som det var fler än jag som tyckte det var näst intill en katastrofalt dålig intervjuare om man kollar på kommentarerna på Skavlans Facebooksida. Bland många hundra kommentarer jag skummade igenom hittade jag bara två som var positiva. För egen del har jag bara sett Skavlans program någon enstaka gång och tyckt varit rätt trevligt, dock inte ens i närheten av Piers Morgan och hans liknande program på CNN.

Intervjun med Jimmie Åkesson var dock riktigt, riktigt dålig och jag vet inte om Skavlan var ute efter att tjäna politiskt korrekta poänger och ryggdunkar från andra gammelmedier och sjuklöverpolitiker? Att hela tiden dra upp vad enstaka tokstollar på lokalnivå sagt för fem-tolv år sedan hör överhuvudtaget inte hemma i en sådan intervju. Det går att hitta liknande uttalanden av lokala företrädare för både Socialdemokraterna och Moderatera, men några sådana frågor fick varken Stefan Löfvén eller Fredrik Reinfeldt.

Jimmie Åkesson klarade sig dock galant och lät sig inte provoceras av samma idiotiska och irrelevanta frågor som han fått hundratals gånger tidigare. Ett ytterligare bottennapp var Skavlans fråga om inte Sverigedemokraternas av TV4 censurerade reklamfilm 2010 var “rasistisk“, men filmen handlade ju inte ens om någon “ras” utan om ideologin islam, men det verkade intervjuaren helt ha missat. Tålmodiga svar och i slutet av intervjun kändes det verkligen som att den “gamle” Jimmie Åkesson är på väg tillbaka på allvar!

Relaterat:
“Skavlan Talkshow” på Facebook

Nyheter Idag: “Tittarna rasar i sociala medier efter Skavlans intervju med Åkesson”

Norska tidningen Dagbladet Nyheter: “Raser mot «Skavlan»: – En skam for NRK”

2 comments to Bedrövlig intervju av Skavlan

  • Matts

    Innan Jimmy korsförhördes av norrbaggen såg man till att tidigare gäster utrymts ifrån scenen. Varför?

    Jag är säker på att detta program gynnade SD till fullo, totalt omvänt det som SVT räknade med.

    Jag tror att fler och fler börjar få upp ögonen för vad våra massmedier går för. Själv valde jag bort SVT/TV4/slaskmedia helt när jag såg hur SD behandlades inför valet 2010. Hoppas fler vaknar och inser hur sjukt detta land verkligen är.

  • Karlskronabloggen

    Håller med till 100 procent! Helt klart kommer programmet att få precis motsatt effekt mot vad Skavlan och vänstergänget på SVT hade hoppats på! Alla med normal intelligens fattade ju syftet när Skavlan bara matade på med fem-tolv år gamla citat från tokstollar som de flesta inte ens är med i partiet idag. Är ganska säker på att tillströmningen av medlemmar till Sverigedemokraterna nu kommer att öka rekordartat!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>