Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bromåla på 1920-talet

Dagens gamla bild är ett s k “fotovykort” från Bromåla i närheten av Kättilsmåla norr om Karlskrona. Ett trevligt hästekipage som förmodligen är på väg till någon fest eller annan tillställning. Exakt var bilden är tagen vet jag inte och jag tror faktiskt inte ens att jag varit i Bromåla någon gång. Sprang en del långrundor för snart 20 år sedan i dessa trakter och minns skyltar med “Bromåla”, men rundorna gick andra vägar.

Bromåla på 1920-talet

3 comments to Bromåla på 1920-talet

 • Gert Karlsson

  Hej
  Som boende i Bromåla kan jag lätt konstatera var bilden är tagen. Vill du ha ett foto från idag på samma ställe skicka mig din mailadress.
  /gert

 • Hej

  Har någon en aning om vilka personerna på bilden är. Jag har anknytning till Bromåla på senare halvan av 1800-talet.

 • Karlskronabloggen

  Jag köpte många liknande fotovykort från Bromåla och Djäknemåla av en äldre dam för minst 30 år sedan. Jag gjorde blyertsnoteringar på skrivsidan, men just kortet med de tre kvinnorna har jag bara noterat “Utanför Bromåla”. Inga namn på kvinnor överhuvudtaget, men de namn jag noterat på andra bilder heter alla Andersson i efternamn och förnamnen är Anders, Arvid och Fritz.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>