Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Årets mest korkade…

Årets mest korkade uttalandeMona Sahlin (S) är ju känd för många otroligt korkade uttalanden genom åren, men hennes partikollega och utrikesminister Margot Wallström måste nu ha slagit rekord inom detta område. Hon kritiserar med rätta Saudiarabien för deras “medeltida lagar”, men när det leder till utrikespolitiska konsekvenser gör hon en pudel och tycker det är “olyckligt att kritiken förväxlas med islam”.

Hur korkad kan man bli egentligen?

Saudiarabiens lagar bygger ju på ideologin islam, men enligt Margot Wallström ska kritiken då “inte ha med islam att göra”. Man tar sig för pannan och undrar hur hon överhuvudtaget kan komma på ett  så idiotiskt sätt att försöka förklara bort sitt tidigare uttalande.

Relaterat:

Aftonbladet: “Regeringen förstod inte sprängkraften i dubbelsmockan mot Saudi”

Avpixlat: “Wallström: Islamska lagar har inget med islam att göra”

Expressen: “Margot Wallström bränner alla broar”

Ingrid Carlqvist

Ingrid Carlqvist vid ett tidigare besök i Karlskrona

Ingrid Carlqvist: “Margot Wallström har öppnat Pandoras ask”

Citat från Ingrid Carlqvists ledare som är huvudet på spiken: “Aldrig trodde jag att jag skulle hylla Margot Wallström, men sanningen är att ingen har gjort så mycket för den livsnödvändiga islamkritiken som hon. Inte för att utrikesministern begrep vad hon gjorde när hon kallade Saudiarabiens lagar medeltida, men nu när Pandoras ask är öppnad går den inte att stänga. Så tack, Margot, för att islam och sharialagarna äntligen står i fokus!”

Ingrid Carlqvist kommer för övrigt till Karlskrona i maj för att hålla en föreläsning som är öppen för alla. Föreläsningen kommer bl a att handla om hur livet ter sig för en journalist som väljer att gå mot strömmen genom att inte vara “politiskt korrekt”. Mer info om föreläsningen kommer när den närmar sig.

4 comments to Årets mest korkade…

 • Fd K-a-bo

  Korkad? Nja, skulle nog mera säga inskränkt.
  Wallström född i Sverige, uppvuxen inom Partiet, jobbat inom EU (med varierande framgång..) då tror jag man helt enkelt blir hemmablind, svenska värderingar är inte alltid optimala i vissa länder.
  Svenska media har ju dessutom skrivit upp denna person i en osannolikt hög grad. Varför?
  Politik och ffa diplomati är två branscher där hyckleri upptar en stor del av tiden. En politiker skolad i svenska hycklarandan borde väl kunna leka diplomat utan att göra bort sig?
  Tydligen inte.
  “Diplomati är konsten att be någon dra åt hel-e så att denne ser fram emot resan” den konsten kan INTE denna överskattade drottning Margot.
  Att på ett par veckor skaffa Sverige 57 nya fiender i världen DET lyckades hon med..
  Ähhh.. hyr in Calle Bildt, inte för jag gillar honom utan för att han KAN.
  Under tiden kan Margot läsa Koranen, det lär hon behöva!

 • Tjalle

  Sverige är det enda landet på jorden som förespråkar multikulti men med inskränkningen att dessa andra kulturer självklart ska bara ha svenska värderingar.
  Med allemansrätt, 50% kvinnor i bolagsstyrelser och förbud att pinka i skogen/öknen.
  Tillåten är dock konstig mat och brokiga kläder.

 • Karlskronabloggen

  Ja, Margot Wallström är ännu en misslyckad minister i svetsarens regering. Hon började direkt med att göra sig till ovän med Israel och nu ovän med alla arabländerna. Hennes kritik är självklart helt riktig, men om Saudiarabien nu är en så viktig handelspartner, så borde det kanske yttrats på ett mer diplomatiskt sätt, t ex som på Carl Bildts tid i befattningen.

  Sen såg jag just en intervju från idag där hon flera gånger framhåller att detta inte är någon kritik mot islam. Vad är det då en kritik emot?

 • Göran Wahlström

  Något som är mycket underligt är att Postkodlotteriet hittade på poster som Postkodambassadör åt olika sossekvinnor…Margot , Anne Lena Hjelm , m.fl..dessa kvinnor fick miljoner…för ingenting . VARFÖR ???

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>