Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Visst är det väl märkligt?

Bilden nedan kommer ursprungligen från webb- och Facebooksajten Koling.nu som gör många roliga bilder som den nedan! Ofta går de tyvärr över anständighetens gräns, men klippet nedan tycker jag är mycket talande och har spritts som löpeld på Facebook. Kollade som hastigast och bilden har delats en bra bit över 400 gånger bara från den ursprungliga källan, vilket är att jämföra med de fåtal delningar övriga hundratals bilder där inte någon ens haft hundra delningar. Sen är det givetvis så att eftersom denna bild är så bra och talande så är antalet “delningar” skyhögt mycket högre i verkligheten eftersom många helt enkelt själva tagit bilden och lagt upp som sin “egen” som sedan delats vidare och det var just så jag fick ta del av bilden.

Även en blind höna hittar som bekant ett korn ibland, men jag länkar inte gärna till webbsajten. Dock är det ungefär samma känsla som att länka till artiklar i t ex Aftonbladet och Expressen. Det tar emot ordentligt, men jag kommer ändå lite senare idag även att länka till en krönika i dagens Aftonbladet. Även där handlar det om “en blind höna som hittar ett korn” när skribenten förklarar varför Sverigedemokraterna når ny rekordnivå i tidningens senaste opinionsundersökning (för övrigt precis som i SIFO:s mätning förra veckan).

Visst är det väl märkligt?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>