Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lågskor som fattade eld?

Lågskor som fattade eld?Den omtalade moskébranden i Eskilstuna på juldagen förra året blev ämne för ett mycket märkligt “fackeltåg mot rasism” och t o m svenska regeringen drog omedelbart och helt utan några faktaunderlag slutsatsen att anledningen till branden var något som i lagstiftningen kallas “hatbrott“.

Att det inte rörde sig om något sådant “hatbrott” stod helt klart redan ett par dagar senare om man följde utvecklingen via både sociala och nya medier då ingen lyckades spåra den person som sade sig ha sett någon kasta in en flaska i lokalen och absolut ingenting i polisens undersökning dittills tydde på något sådant.

Tidigare i veckan kom uppgifter från “poliskällor” i Eskilstuna-Kuriren om att det var en fritös med överhettad matolja i köket som var trolig orsak till branden.

Polisens slutliga utredning är dock nu officiell och i den konstateras att branden har startat i en garderob i lokalen.

Frilanstecknaren Kalle Strokirk är som vanligt på alerten och ger sin bild av vad som kan ha hänt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>