Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skulle aldrig gå i Sverige

Senaste veckan har det varit sparsamt med Dagens Bild p g a att min “lilla” kamera befunnit sig i Holmsjö, men fr o m ikväll är den återbördad hem! Någon bild från idag blir det dock inte, men väl en äldre bild från Fukuoka i Japan som jag tog för snart sju år sedan. På en helt undanskymd plats inne i centrum fanns dessa sex(!) varumaskiner innehållande diverse drycker och jag minns att anledningen till att jag tog bilden var min förvåning att “något sånt här skulle aldrig ens kunna förekomma i Sverige”. Det var inte bara här i Japan utan även i Sydkorea liknande maskiner fanns tillgängliga dygnet runt på olika platser. I dagens Sverige hade sådana maskiner varit vandaliserade inom några timmar eller längst dagar från det att de satts upp.

Jag minns liknande maskiner utanför många affärer i Karlskrona på 1960-talet, på den tiden de kunde få stå ifred utan att bli sönderslagna och jag ska leta fram några gamla bilder på sådana framöver!

I Japan förekommer heller inga uppbrända bilar, stenkastning mot polis och räddningstjänst och liknande nu vanliga “svenska” företeelser. I de ytterst få fall det händer är det inget myndigheterna bemöter med korvgrillning, saft och bullar eller fler fritidsgårdar, utan då gäller mer relevanta och verksamma åtgärder.

Skulle aldrig gå i Sverige

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>