Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stöd inte gammelmedier

Det finns många tips när det gäller att inte stödja de förljugna gammelmedierna och speciellt viktigt är detta givetvis när det gäller de rena hatsajterna Aftonbladet och Expressen. De är så pass stora aktörer att reklamköparna betalar för antal sidvisningar av reklam och givetvis ännu mer när någon klickar på reklamen. Det finns många sätt att undvika reklam och ett som många använder är att alltid gå via “unvis.it“, dvs man skriver “unvis.it” innan Aftonbladets adress, men jag tycker den fungerar sämre och sämre och man ser dessutom artiklarna på ett annat sätt. Dessutom uppdateras inte artiklar om det görs ändringar i originaltexten.

AdBlock Plus är ett utmärkt verktyg för att slippa se reklam på webbsidor

Enklaste sättet att slippa reklamen är att använda AdBlock Plus som bara tar sekunder att installera och automatiskt spärrar all reklam och man slipper då exempelvis även alla helsidor reklam som man måste klicka sig förbi. Skärmdumpen till höger visar ett besök jag gjorde hos Aftonbladet och 21 annonser visades ej på huvudsidan och nästan lika många spärras sedan på diverse undersidor. Grundinställningen i AdBlock Plus är att all reklam stoppas, men vill man se reklam på sidor så är det bara att klicka på den röda ikonen ABP så kan man välja att visa reklam just för den adress man då besöker och då gråmarkeras ikonen och den inställningen gäller sedan tills vidare. Ej att förglömma är att du även slipper alla reklamsnuttar innan klipp på YouTube.

1 comment to Stöd inte gammelmedier

 • Fd K-a-bo

  “Stöd inte gammelmedier”
  Självklart inte!
  Inte köpt en kvällstidning på 30 år!
  Nätsidorna är nästan helt nerlusade med reklam och se på vidoklipp är nästan ogörligt lååååånga reklaminslag innan.
  >30sek – glöm….
  30 sek – hoppar sannolikt över klippet.
  15 sek – kaaanske…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>