Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Humor om tiggarplågan

Reagerade lite idag på hur många som faktiskt ger de allerstädes närvarande “tiggarna“, eller som det numera heter, “mobila EU-migranterna” pengar. Det var t o m flera jag känner, bl a en av mina gamla lärare som la pengar i pappersmuggen. Helt otroligt att de inte fattar hur organiserat detta är och så länge folk fortsätter skänka pengar kommer denna humbug givetvis att fortsätta och troligen eskalera.

Som på beställning hittade jag ikväll denna underbara parodi på den svenska naiviteten när det gäller det organiserade tiggeriet. Riktigt roliga textremsor till en spansk intervju som handlar om något helt annat!

7 comments to Humor om tiggarplågan

 • Allan Ladd

  Fantastiskt träffsäkra repliker många gånger!!!!

 • Karlskronabloggen

  Framförallt mycket skickligt anpassade texter till denna intervju! Har sett intervjun med helt annan text som handlade om den svenska regeringen. Det är alltså en intervju som handlar om något helt annat ämne och som användaren “Olle Olleson” satt text till och lagt in på YouTube. Jag tror det är en intervju med en spansk restauranganställd om jag inte sett fel uppgifter tidigare. Finns väl antagligen någon webbsida där man kan sätta egen text till intervjun, precis på samma sätt som alla hundratals klipp med “Hitler reacts to…” där man sätter egen text till diktatorns raseriutbrott i sin bunker.

 • Fd K-a-bo

  Om bara den som gjort undertexterna kunnat skillnaden mellan “de” och “dem” hade det varit riktigt roligt…
  Nu stör jag mig bara på alla grammatikfel.
  Sådana fel hade aldrig accepterats av min lärare i svenska språket på Högre Allmänna! (Nu Chapman?)

 • Karlskronabloggen

  “Chapmanskolan” bytte det namn till, från Vittusskolan, när jag gick där 1971. Många namnbyten senare heter skolan idag “af Chapmangymnasiet”. Jag lade också märke till den grammatiska blundern och sånt stör alltid. Min gamle svenskalärare hade nog fått högt blodtryck om han sett textningen.

 • Karlskronabloggen

  På tal om grammatiken var kommateringen något min svenskalärare i gymnasiet tyckte var extremt viktig och han rättade t o m kommateringsfel i de skriftliga proven i historia! Han hade som sagt reagerat häftigt på de vanliga felen när det gäller “de/dem/dom”, men jag undrar hur han hade reagerat på alla dagens särskrivningar? En av de värsta såg jag för några dagar sedan och det går väl inte att särskriva mer på en enda skylt:

  “PANG PRIS PÅ
  GOD BITENS FIKA BRÖD
  God Biten”

 • Lars Ottosson

  Galet bra video fast tandvården för 50:- mannen fått verkar mest bestått av att han fått tänder utdragna

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>