Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Syltryggarnas parad”

Ännu ett islamistiskt terrorattentat och denna gång i Danmark, men något större pådrag i svenska gammelmedier blev det inte. Efter gårdagens första attentat fick t o m “nyheten” om att nättidningen Samtidens chefredaktör Jan Sjunnesson inte trivdes på jobbet, och därför sagt upp sig, större rubriker i flera gammelmedier än mordförsöket på både Lars Vilks och yttrandefriheten. Efter det efterföljande attentatet mot den judiska synagogan blev det större uppmärksamhet även i gammelmedier.

Förutom att statsminister Stefan Löfvén kom med ett uttalande igår var det tyst som i graven bland övriga ministrar. Samma ministrar som omedelbart fördömde “attentatet” mot en moskébyggnad i Eskilstuna vid jultid. Polisens tekniska utredning i det fallet har kommit fram till att det inte finns någonting som tyder på ett attentat, utan trolig orsak är snarare olyckshändelse, okunskap eller tekniskt fel inne i lokalen.

Sen kan man inte låta bli att notera ordvalen hos svensk “oberoende” statsfinansierad media som tidigare beskrev de brutalt mördade på Charlie Hebdos tidningsredaktion som “omkomna” och igår att den danska polisen “mördat” attentatsmannen vid gårdagens drama.

Höjdpunkten var dock Sydsvenskans reporter som frågade den danska statsministern om om hon trodde att attentatet skulle “påverka muslimers säkerhet i Danmark”. Reportern fick dock svaret att statsministerns prioritet låg på “alla danskars säkerhet”. Ett lysande svar som reportern helt klart inte hade fått varken av nuvarande eller senaste statsminister i Sverige.

Jag kan rekommendera läsning av  två artiklar av Johan WesterholmLedarsidorna.se som behandlar stora delar av ovan nämnda och fått de passande titlarna “Syltryggarnas parad” och “O.S.A. snarast“.

Johan Westerholm på Ledarsidorna.se: “Syltryggarnas parad”

Johan Westerholm på Ledarsidorna.se: “O.S.A. snarast”

UPPDATERAT och relaterad artikel:
Sen förstod jag inte meningen med dagens extrainsatta Agenda, när alla medverkande hela tiden undviker att tala om vilka grupper det är som utför trakasserier och nu även attentat mot judiska skolor, institutioner och människor. För och inte tala om Mona Sahlin som hela tiden måste dra upp de “högerextremister” som i princip inte ens existerar idag. “Mona Sahlin – Sveriges största skämt” var det någon som skrev om hennes insats i en kommentar i sociala medier och det är bara att hålla med.

Johan Westerholm på Ledarsidorna.se: “Du är inte min nationelle samordnare”

3 comments to “Syltryggarnas parad”

 • Fd K-a-bo

  Väntade att kommentera till idag. Det har inte blivit bättre.
  Efter att ha läst vad som presterats i media, hyckleriet fortsätter.
  Kvällsdyngan leder överlägset med sitt kappvänderi och halvlögner…

 • Lars Ottosson

  Hur kan dom i program efter program och nyhetssändning efter nyhetssändning låta bli att prata om orsaken som är importerat från MENA och speciellt hatet mot alla judar.

 • Tjalle

  “För och inte tala om Mona Sahlin som hela tiden måste dra upp de “högerextremister” …”

  Ja är argumentationen inte lite inkonsekvent ?
  Vid varje terrorangrepp betonas ivrigt att “det här har inget med religionen att göra !”.
  Och varje gång relativeras dådet omedelbart med “… och tänk på Breivik !”
  Nu när inte korstågen är så aktuella längre …

  Mona Sahlin är väl att betrakta som arbetslös och därför av gamla kompisar fått ett AMS-jobb. Utan några som helst krav på prestation.
  Som hon “perfekt” uppfyller !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>