Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ingen mer negerkung

Ingen mer negerkungHistorieförfalskningen fortsätter i oförminskad takt i demokraturen Sverige och nu är det som väntat Pippi Långstrump som drabbas. Hennes pappa får inte längre heta “negerkung” i den nya upplagan av boken som ska tryckas, utan detta byts ut mot “söderhavskung“.

Författaren Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman var den som, efter många års påtryckningar från det politiska och massmediala etablissemanget, fattade det avgörande beslutet. Motiveringen är dock ytterst märklig och kan tolkas olika när Karin Nyman säger “Vi byter ut ett ord som skadar barn, men rör inget annat i texten”. Det skulle vara intressant att veta vad som “skadar barn” med ordet?

Nu väntar vi bara på att Nalle Puhs kompis “Nasse” ska tvingas byta namn. Herregud, barnen som läser Nalle Puh kan ju tro att Nasse är nazist och det kan ju både skada barnen och bli svårt att förklara.

4 comments to Ingen mer negerkung

 • Fd K-a-bo

  Jag lånar en rubrik nerifrån..
  Stort trams av förlaget!
  Detta är en ren historierevision och inget annat och dessutom ett tidsdokument.
  Skäms på sig!
  Å andra sidan, det var nog bara en tidsfråga innan detta skulle inträffa, särskilt i detta land där möjligheterna att “tjenna sig krengt” är nästan obegränsade…

 • Karlskronabloggen

  Ja, sen finns det ju ännu värre exempel, som 2007 när de ändrade titeln på en av världens mest sålda böcker “Tio små negerpojkar” av Agatha Christie. Boken heter idag något annat, men jag tror jag har kvar den någonstans med rätt namn och den klassiska omslagsbilden.

 • Lars Ottosson

  Läser på Avpixlat att dom nu också ska byta bort olämpliga fågelnamn mot nya. Samtidigt som Sverige håller på att gå under sitter allts välbetalda idioter som sysslar med att byta namn på fåglar. Undra om dom byter skata oxå för Mona Sahlin kan ta illa upp.

  • Karlskronabloggen

   @ Lars
   Tack för tipset om artikeln på Avpixlat, den hade jag bara läst ingressen på tidigare, men där var ju en del absolut fantastiskt roliga kommentarer som får bli ett separat inlägg så småningom! Över 600 kommentarer på det inlägget, vilket visar att den kommunistliknande historierevisonen i Sverige är ett ämne som berör!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>