Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stort trams av Amiralitetsförsamlingen!

Lasse Carlsson samlar allt som handlar om världskändisen Matts Rosenbom från Karlskrona och har bara på drygt ett år fått ihop en fantastiskt fin samling Rosenbom i form av gubbar i trä, porslin och plast, målningar, teckningar, broderier, böcker, gamla vykort o s v! Han har även fått tag på brännformar från en av de tidigare tillverkarna och gör nya figurer av Rosenbom. Nu har dock Amiralitetsförsamlingen, utan tidigare diskussion, anlitat en advokatbyrå i Karlskrona för hindra Lasse från att sälja nya gubbar. Anledningen anges vara att församlingen anser att det är intrång på deras registrerade varumärke, som är “GUBBEN ROSENBOM“.

Vilket kvalificerat trams av församlingen, som i stället borde vara glada att Lasse sprider information med nya kopior av Rosenbom som säkert lockar fler besökare till församlingens “fattigbössa”.

Om församlingen vill ha provision på eventuell försäljning eller om de helt enkelt är sura över att Lasse registrerat domännamnet rosenbom.se (alltså inte “gubbenrosenbom.se” som de kunde hävdat förtur till genom varumärkesskyddet) och gjort en trevlig hemsida där är dock oklart, så det får framtiden utvisa.

Som någon kommenterar på Facebook“Konstigt att gå till advokat. Har dom pengar till sånt trams?”

Samling av Rosenbom

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>