Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Våldtäkt på verkligheten

Senaste veckan har svenska “journalister” i gammelmedierna begått något som tveklöst kan betraktas som en våldtäkt på verkligheten. Det gäller naturligtvis den vidriga gruppvåldtäkten som åtta unga män utförde på en 45-årig svensk kvinna på en färja mellan Sverige och Finland. Alla medier basunerade ut att det var SVENSKAR som genomfört gruppvåldtäkten, vilket naturligtvis är en omöjlighet. Den frågan har varit uppe i sociala medier tidigare och enligt statistik bakåt finns tydligen bara en gruppvåldtäkt med etniska svenskar och det var i en stad i Norrland år 1985, där dock ingen av de inblandade blev dömda för just brottet våldtäkt.

I det nu aktuella fallet lade gammelmedierna “locket på” redan dagen efter våldtäkten och huvudrubrikerna blev små notiser som knappt gick att hitta. Dock envisades de fortfarande med att skriva “svenskar” och menade att de var svenska medborgare. Detta har nu visat sig vara helt fel och ingen av de fyra häktade eller de fyra övriga inblandade är ens svensk medborgare. Gammelmedierna hänvisar bara till sina pressetiska regler, som dock borde byta namn till pressetniska regler, eftersom det är just det saken handlar om idag.

För alla som vill lämna den “skyddade verkstaden” och läsa om den verklighet som svenska gammelmedier undanhåller rekommenderar jag Julia Caesars söndagskrönika från igår i Snaphanen: “När journalister våldtar”. Där finns  det mesta om gruppvåldtäkten bra sammanfattat och i helt ocensurerat  skick, med bl a uttalande av “journalister” som försvarar sina lögner, åklagare som fått sina uttalanden förvrängda i gammelmedierna, intressant statistik samt givetvis all information kring det aktuella brottet.

Julia Caesars söndagskrönika i Snaphanen: "När journalister våldtar"

5 comments to Våldtäkt på verkligheten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>