Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Misslyckat Pegida Sverige

Jag följde Expressens direktsändning från Stortorget i Malmö idag när den löst sammansatta organisationen Pegida höll sin första sammankomst i Sverige. Pegida är motståndare till den islamisering och anpassning till ideologin islam som sker i Europa. Det blev dock tyvärr som väntat bara de högerextrema krafterna som försökte utnyttja situationen för att synas, men motdemonstranterna var mångdubbelt fler till antalet.

Det var faktiskt en rätt trevlig direktsändning att kolla på till och från även om programledare och reportrarna på plats var minst skrivet subjektiva i sin rapportering, bl a vapenbrottsdömde Diamant Salihu, som ägnade mest tid åt att leta fram någon demonstrant som sa sig vara “sverigedemokrat”. Subjektiv var givetvis även den inbjudne “experten” Daniel Vergara från Expo och det är, som jag skrev i ett tidigare inlägg, att anlita Expo som expert är lite som att anlita Nordkoreas diktator som “expert” på demokrati.

Att notera var att Expressens anställda konsekvent använde uttrycket “islamfientliga” om Pegida, medan “experten” använde “muslimfientliga“. Vilket som är rätt av dessa just när det gäller Pegida Sverige får väl framtiden utvisa, annars är “islamkritiska” det  som borde vara det korrekta uttrycket.

Sen delar jag helt Daniel Vergaras synpunkt om varför Pegida inte kommer att få så stor uppslutning i Sverige, Anledningen är att vanliga människor som är kritiska till samhällets märkliga knäböjande för ideologin islam i Sverige redan samlats hos Sverigedemokraterna och därmed, som Sveriges i särklass tredje största parti, redan har en plattform i Sveriges Riksdag att framföra kritiken mot islam.

Störst eloge i sändningen ger jag till Expressens utrikeskorrespondent Mats Larsson på bilden nedan som gav en mycket bra och som jag tyckte helt objektiv och rättvisande beskrivning om Pegidarörelsen och hur och varför den lyckats bli så framstående i Tyskland.

Misslyckat Pegida Sverige

1 comment to Misslyckat Pegida Sverige

  • Lars Ottosson

    Varför var inte alla muslimer som kommit till Sverige och säger att de är flyktingar på grund av det hemska islam i hemländerna med i demonstrationen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>