Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SD överklagar minareten

SD överklagar minareten

Sverigedemokraterna Karlskrona överklagar nu det omtalade tjänstemannabeslutet i Karlskrona kommun att en minaret ska få byggas i anslutning till den gamla gymnastiksalen i Kungmarken. Byggnaden används idag som bönelokal för den Islamiska kulturföreningen. Christopher Larsson (SD) har naturligtvis helt rätt i det han säger att en sådan fråga måste vara av politisk dignitet och avgöras av Miljö- och byggnadsnämnden.

Nu lär det inte bli något annat beslut, men överklagandet till Förvaltningsrätten är en bra och viktig markering i frågan. Nytt för mig med uppgifterna idag var att det ska ske böneutrop från minareten en gång i veckan, hade tidigare bara sett uppgifter om att inga böneutrop skulle ske.

Relaterat:
Avpixlat: SD överklagar minaret i Karlskrona
SVT Blekinge Nyheter: SD överklagar planerad minaret

3 comments to SD överklagar minareten

 • Fd K-a-bo

  Hur är det egentligen?
  Är det så att ingenting i närheten får byggas högre än minareten?

 • Karlskronabloggen

  Tror inte det har kommit sådana speciallagar ännu utan allmänna regler för byggnader i respektive geografiska område gäller när man beviljar bygglov. En 18 meter hög minaret nedanför Kungsmarken låter högt, men den håller sig då säkert inom de regler som gäller.

  Om jag minns rätt var det var två minareter i stockholmsförorten Alby som inte fick byggas då de skulle vara 28 meter höga och detaljplanen för området föreskrev att byggnader fick vara högst 11 meter höga. Socialdemokraterna, som var i majoritet, hade godkänt och gjort ett undantag från reglerna men oppositionen överklagade och bygget stoppades genom beslut av länsstyrelsen.

 • Lars Ottosson

  Det blir aldrig ett stopp för detta så länge sossarna styr Karlskrona med sina fotsoldater från de andra 6 partierna

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>