Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jimmie Åkesson uttalar sig

Hatsajten Expressen bedriver just nu en kampanj mot Sverigedemokraterna med flera uppdiktade historier och detta har fått sjukskrivne partiledaren Jimmie Åkesson att uttala sig i ett mail till tidningen. Han skriver bl a att han blivit “minst sagt förbryllad över att läsa saker i tidningen om min egen person som på intet sätt stämmer” och att att han vill “klargöra några saker” i Expressens hatkampanj och fortsätter:

“Partisekreterarfrågan har varit aktuell inom partiet sedan hösten 2013 när Björn Söder aviserade sin avgång. Det sista jag diskuterade med Mattias Karlsson och Richard Jomshof före min sjukskrivning var just vikten av att processen med byte av partisekreterare inte stannar upp på grund av min frånvaro. Jag har hela tiden varit tydlig med att det är viktigt att partiet fortsätter att utvecklas och att man inte tar min frånvaro som intäkt för att skjuta upp viktiga beslut. Min ambition har hela tiden varit att partisekreterarrollen ska förändras så att den får en viktigare kommunikativ funktion så väl internt som externt och att organisatoriska frågor i större utsträckning ska hanteras på tjänstemannanivå.”

“Det borde knappast behöva tas upp men med anledning av artikeln bör det ändå nämnas att jag har fullt förtroende för partiets gruppledare Mattias Karlsson och sättet han axlat ett ökat ansvar under min frånvaro. Jag och Mattias Karlsson har arbetat nära varandra i över 15 år och att det skulle finnas någon rivalitet oss emellan är helt taget ur luften.”

Jimmie Åkesson uttalar sig

Jimmie Åkesson vid ett av sina besök i Karlskrona i somras

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>